Ενθαρρύνουμε την αριστεία, καλλιεργώντας προσωπικότητες του αύριο!

 

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο – European Philosophy of Schools (EPS) ανοίγει δρόμο στο παιδαγωγικό αίτημα για ευγενή άμιλλα και δια βίου αυτοβελτίωση. Με στόχο το δίπτυχο αριστεία – καλλιέργεια κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων, παρέχει κίνητρο ανάπτυξης μιας ολόπλευρης, αυτόνομης μαθητικής προσωπικότητας σε σημερινούς μαθητές – αυριανούς πολίτες του κόσμου.

Με προοπτικές επίτευξης υψηλών ακαδημαϊκών στόχων καλεί τους ενδιαφερόμενους στη διεκδίκηση μιας εκ των προσφερόμενων από το Σχολείο μας υποτροφιών.   

 

Συγκεκριμένα προσφέρει, με απόλυτη διαφάνεια:  

Α. Εξωτερικές Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές/τριες από άλλα σχολεία,

Β. Εσωτερικές Υποτροφίες Αριστείας σε μαθητές/τριες των εκπαιδευτηρίων μας,

με γνώμονα τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, τη μετρήσιμη σε κοινωνικο-συναισθηματικούς στόχους συμπεριφορά τους και τυχόν διακρίσεις τους σε διαμαθητικούς διαγωνισμούς πανελλήνιας εμβέλειας.   

 

Οι ανωτέρω αφορούν τις εκπαιδευτικές μας μονάδες σε Ελληνικό και Πειραιά και αποτελούν υποτροφίες μείωσης διδάκτρων:  

  • Yποτροφία “Ασπασία Χατζηδάκη” 
  • Yποτροφία “Στυλιανός Πηχωρίδης” 
  • Υποτροφία 70% και στα 2 σχολικά συγκροτήματα
  • Υποτροφία 50% και στα 2 σχολικά συγκροτήματα
  • Υποτροφίες, 25% και στα 2 σχολικά συγκροτήματα
 
 

Υποτροφίες από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο


Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ευχαριστούμε.

Ονοματεπώνυμο πατέρα(Required)
Ονοματεπώνυμο μητέρας(Required)
Ονοματεπώνυμο μαθητή(Required)
Ημερομηνία εξετάσεων:(Required)
Ενδιαφέρον για την υποτροφία;(Required)
Ενήλικες – συνοδοί κατά την εξέταση / ενημέρωση στον πολυχώρο του Σχολείου(Required)
Ενημέρωση για ενέργειες του σχολείου μέσω email(Required)

 

Στυλιανός Πηχωρίδης – Βιογραφικο

Ο Στυλιανός Πηχωρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Πήρε το δίπλωμα Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στα επόμενα έτη, με κύριο αντικείμενο ενασχόλησής του τα μαθηματικά, ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μαθηματικό Τμήμα στο Σικάγο ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μετά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος» και στο CNRS στο Παρίσι, και διατέλεσε επισκέπτης – καθηγητής σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής (Γαλλία, Αγγλία, Αμερική).

Τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο PRIX SALEM για το παγκοσμίως γνωστό ερευνητικό του έργο. Στον ελληνικό χώρο επέφερε επίσης ουσιαστικές επιστημονικές τομές, με καθοριστική συμβολή μεταξύ άλλων στην οργάνωση του πρωτοποριακού -για τα δεδομένα της εποχής- προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Απεβίωσε το 1992 στη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε. Προς τιμήν του το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (Ι.Τ.Ε.), το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ι.Τ.Ε., το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το αντίστοιχο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής Κύπρου απονέμουν βραβεία με την επωνυμία «Στυλιανός Πηχωρίτης», προσφέρουν οικονομική ενίσχυση σε διακεκριμένους επιστήμονες, προκειμένου να δώσουν διαλέξεις ως επισκέπτες – καθηγητές, όπως ο ίδιος, καθώς και σε φοιτητές/τριες προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου».

 

Η επιστημονική παρουσία και δράση του Στυλιανού Πηχωρίδη υπήρξε αδιαμφισβήτητα ηχηρή, πηγή έμπνευσης και διαρκής λόγος ευγνωμοσύνης από τα μέλη της εκπαιδευτικής μαθηματικής κοινότητας.

 

 

Ασπασία Χατζηδάκη – Βιογραφικό

Η  Ασπασία Χατζηδάκη  γεννήθηκε στη Λάστρο του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη. Σπούδασε  ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. Λίγο πριν το 1970 διορίστηκε στο τότε Γυμνάσιο Τζερμιάδων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Παρόλο που δεν την συνέδεαν  οικογενειακοί  δεσμοί με το Οροπέδιο Λασιθίου, αγάπησε τους ανθρώπους του και υπηρέτησε την παιδεία του τόπου. Μετά τη συνταξιοδότησή της -αν και καταγόταν από ευκατάστατη  Λαστριανή οικογένεια- επέλεξε να παραμείνει στην κοινότητα Τζερμιάδων, την οποία  αποχαιρέτησε σεμνά και αθόρυβα τον Μάιο του 2018.  

Ήταν ακούραστη  εργάτρια του πνεύματος και συνεπής στα καθήκοντά της ως  Δασκάλα. Κατέστησε τους μαθητές της κοινωνούς των κειμένων  των μεγάλων χρονογράφων, Ψαθά και Παλαιολόγου, διαβάζοντας στο μάθημα της αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Τους γνώρισε με τους Μενέλαο Λουντέμη, Μάριο Πλωρίτη, Άγγελο Τερζάκη, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και πέραν της διδακτέας ύλης. Τους κατέστησε συμμέτοχους στα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ υποδειγματική υπήρξε και η διδασκαλία από μέρους της μεγάλου φάσματος ποιητικού και πεζού λόγου: από αρχαιοελληνικές τραγωδίες και Θουκυδίδη μέχρι Παλαμά και Καβάφη, νεότερους ποιητές που σφράγισαν το λογοτεχνικό μας πεπρωμένο. 

Πλειάδα μαθητών από το Οροπέδιο Λασιθίου -απόφοιτοι του Εξαταξίου Γυμνασίου και αργότερα του Λυκείου Τζερμιάδων- της οφείλουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων από μέρους της υπήρξε πραγματικά πολύτιμο στήριγμα τους.

Πάνω από όλα, όμως, δίδαξε  ήθος,  με τον σεβασμό στην προσωπικότητα των μαθητών της,  με την ευγένεια, την πραότητα και τη σεμνότητα  του χαρακτήρα της. 

Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε:
210-96.18.626    info@eps.edu.gr 
Ροδοπόλεως 28, Ελληνικό
Σπύρου Λάμπρου 14, Πειραιάς

Newsletter από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα του σχολείου μας.
Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!