Καλοκαιρινό σχολείο από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο!

Συνεχίζουμε το summer camp:
1η εβδομάδα: 24.8 – 28.8

2η εβδομάδα: 31.8 – 4.9

Αγαπητοί γονείς, 

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο έχοντας λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της εποχής και πάντα με την ιδιαίτερη προσοχή για κάθε παιδί, θα ξεκινήσει και φέτος το  καλοκαιρινό σχολείο ανάλογα με τις συμμετοχές ανά ηλικιακή ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έγκαιρη προσέλευση στο Σχολείο μέχρι τις (9:00) ώστε η εκδρομή στη θάλασσα να βρισκει τα παιδια κατάλληλη για την εποχή, έκθεση στον ήλιο (12:30 είναι πίσω στο Σχολείο). Η παραλία επιλέγεται πάντα με προδιαγραφές την καταλληλότητα των νερών, την απόσταση από το σχολείο, την παροχή υπηρεσιών π.χ. τουαλέτες, χώροι για αλλαγή, ομπρέλες, βάθος νερών και παραλία κατάλληλη για παιχνίδια στην άμμο.

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδρομές εκτός  σχολείου (1-2 φορές την εβδομάδα), ακολουθούν ανάλογα κριτήρια : ενδιαφέρον για τα παιδιά, προσβασιμότητα, ευχάριστο περιβάλλον και δυνατότητα παιχνιδιού.

 

Στο Σχολείο το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο είναι δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά) σε όλες τις ηλικίες. Περιλαμβάνει εικαστικά (μουσική, χορό, ζωγραφική, πλαστικές τέχνες, ) ρομποτική, λογοτεχνία, ανάπτυξη συναισθηματικής η νοημοσύνης, θεατρικό παιχνίδι.

Τέλος το δεκατιανό  και το μεσημεριανό σύμφωνα θα ακολουθήσουν και φέτος τις επιλογές της υγιεινής διατροφής πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και για την καλύτερη οργάνωσή μας περιμένουμε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Την επόμενη εβδομάδα όσοι δήλωσαν θα έχουν προσωπική επικοινωνία από τους υπεύθυνους του καλοκαιρινού προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα του summer camp

Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα summer camp του σχολείου μας.

Πρόγραμμα Summer Camp

Κάθε καλοκαίρι λειτουργεί Summer Camp με διττό σκοπό:

1: Τα παιδιά που θέλουν να περάσουν ευχάριστα, δημιουργικά και πολύ ξεχωριστά κάποιες εβδομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικό δίγλωσσο πρόγραμμα (ελληνικά- αγγλικά),  όσες εβδομάδες επιθυμούν, καθώς κάθε εβδομάδα αναπτύσσονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διαφορετική θεματική π.χ.

 • “Γνωρίζω τον εαυτό μου και τους άλλους”
 • “Φυσική και πειράματα”
 • “Χορός-μουσική- θέατρο”
 • “Ηλεκτρονική μάθηση”
 • “Αθλητισμός και υγιεινή διατροφή” κλπ.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη κάθε παιδιού στο πλαίσιο της ομάδας και την ευκαιρία για παιχνίδι στη θάλασσα, στο βουνό, στην παιδική χαρά ή την επίσκεψη σε μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού .

Στο τέλος  κάθε εβδομάδας γίνεται ομαδική και ατομική αξιολόγηση από τα παιδιά. Στην αξιολόγηση τα παιδιά ψηφίζουν τις δραστηριότητες που έκαναν με κριτήρια:

 • ποια δραστηριότητα μου άρεσε πιο πολύ και γιατί
 • με ποιον τροπο κατατάσσω τις δραστηριότητες της εβδομαδας από την πιο καλή για εμένα στην λιγότερο καλή
 • σε ποια δραστηριότητα θα ήθελα να προτείνω αλλαγές για να είναι καλύτερη την επόμενη φορά

 

Έτσι δημιουργείται ένα κολάζ με ζωγραφιές, αντικείμενα, κείμενα των παιδιών και φωτογραφίες

Κάθε εβδομάδα οι γονείς λαμβάνουν ενημέρωση για την εβδομάδα που κύλησε, με την αξιολόγηση και τις φωτογραφίες που έβγαλε η ομάδα σε κάθε δραστηριότητα. 

2: Τα παιδιά που πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά στο Σχολείο, μπορούν να συμμετέχουν για μια εβδομάδα στο Summer Camp και να τους δοθεί έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουν τους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς, και τους χώρους – διαδικασίες του Σχολείου.

Έτσι έρχονται στο Σχολείο το Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη άνεση και προσδοκία να βρουν τους νέους τους φίλους.

Παιδαγωγικές δραστηριότητες

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ – ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

O υπεύθυνος κάθε βαθμίδας περιμένει να ξεκινήσει η ημέρα με το παρουσιολόγιο, και τη συζήτηση με τα παιδιά (τα νέα παιδια΄στην ομάδα γίνονται μέλη με παιδαγωγικές δραστηριότητες γνωριμίας) . Πάντα στο ξεκίνημα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα της ημέρας και όλα τα παιδιά συζητούν για τους κανόνες ασφαλείας και τον τρόπο λειτουργίας του campπ.χ.

 • πού πλένουμε τα χέρια μας,
 • πού είναι οι τουαλέτες,
 • πώς και πού γεμίζουμε νερό το μπουκάλι μας,
 • πώς πάμε για δεκατιανο,
 • πού βάζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα
 • πώς είμαστε ομάδα στην παραλία κλπ

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σε κάθε τάξη υπάρχει μια ομάδα παιδιών με υπεύθυνο εκπαιδευτικό,υλικά και δυνατότητα χρήσης του διαδραστικού πίνακα σε συνδυασμό των άλλων χώρων του Σχολείου.

Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για τις εκάστοτε δραστηριότητες π.χ. ζωγραφική, πηλός,ς κολάζ, θεατρικό παιχνίδια, παρακολούθηση ταινίας, μουσική. Επίσης οι εξωτερικοί χώροι χρησιμοποιούνται με κατάλληλα προγραμματισμένο υλικό ανάλογα τις δραστηριότητες π.χ. αθλοπαιδιές, κινητικά παιχνίδια,ξιφασκία, taekwondo, αλματα, ριψεις, τοξοβολία κλπ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Εκτός των υπευθύνων βαθμίδων. υπάρχει σε κάθε ομάδα υπεύθυνος εκπαιδευτικός με επιπλέον βοήθεια άλλων εκπαιδευτικών π,χ, ξενόγλωσσων. Επίσης υπάρχει η ψυχολόγος του Σχολείου πάντα στην βοήθεια όλων των συμμετεχόντων.

Ανά εκπαιδευτικό αντιστοιχούν 4 παιδιά μικρής ηλικίας (νηπιαγωγείου-α΄τάξης) ή 8 παιδιά μεγαλύτες ηλικίας.

Τα παιδιά μαθαίνουν από την πρώτη μέρα τη σημασία της ασφάλειας και της προστασίας του εαυτού που είναι προϋποθέσεις για μία δημιουργική και χαρούμενη ημέρα στο καλοκαιρινό σχολείο.

 

Οι δραστηριότητες ενδέχεται να αλλάξουν για την καλύτερη λειτουργία του  camp (π.χ. καιρός) και πάντα ενημερώνονται έγκαιρα οι γονείς. 

 

To μενού του summer camp

Τα παιδιά έχουν φάει πρωινό στο σπίτι πριν έρθουν στο σχολέιο. Φροντίζουμε κάθε 3 φορές το πολύ τα παιδιά να τρώνε υγιεινά γεύματα. 

Ακολουθούνται  όλοι οι κανόνες υγιεινής και το δεκατιανό ή το μεσημεριανό δίνεται σε ατομικό πακέτο . 

 

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

Ενδεικτικές επιλογές για το δεκατιανό είναι:

Σάντουιτς τυρί και λαχανικά, χυμός ή γάλα συσκευασμένος, κουλουράκια, κριτσίνια, μπισκότα , πίτες αραβικές με τυρί και λαχανικά, πίτες με τυρί, χόρτα, φρουτα, σταφιδόψωμο, μπάρες δημητριακών.


ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Ενδεικτικές επιλογές για το μεσημεριανό είναι:

κρέας με ζυμαρικά, με λαχανικά με ρύζι, ψωμί τυρί

όσπρια, λαδερά λαχανικά, πίτσα χωρίς αλλαντικά

σουβλάκι με πίτα και λαχανικά, αραβικές πίτες με κρέας και λαχανικά ή τυρί

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

Οι επιλογές επιπλέον του πρωινού είναι γιαούρτι , κρέμαα, ρυζόγαλο, κέικ

 

Προϋποθέσεις για την εγγραφή

Οι γονείς φροντίζουν για τα εξής:

 1. συμπλήρωση  φόρμας συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, επιλογή εβδομάδας που θα φοιτά το παιδί και επιλογών για σχολική μεταφορά από και προς το σχολείο
 2. συμπλήρωση φόρμας για τη χρήση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σχετικά με φωτογραφίες που η ομάδα θα βγάλει κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων 
 3. ενημέρωση για πιθανές αλλεργίες, άλλες ιδιαιτερότητες και στοιχεία απαραίτητα για την υγεία του παιδιού προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη φροντίδα από το Σχολέιο προς το παιδί.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι γονείς ενημερώνονται προσωπικα από τον υπεύθυνο του θερινού προγράμματος και λαμβάνουν απαντήσεις για:

το προσωπικό, τα σχολικά, τις επιλογές σε θάλασσα, εκδρομές στο βουνό (ποια μέτρα ασφαλείας υπάρχουν κάθε φορά), το φαγητό, την καθαριότητα των χώρων, την ατομική υγιεινή κάθε παιδιού

π.χ.

 

Το παιδί ακολουθεί πάντα την ομάδα ή έχει επιλογή να μην την ακολουθήσει; 

Το παιδί είναι πάντα με την ομάδα του και έχει τη δυνατότητα διαφοροποίησης ή εξατομίκευσης ανάλογα με την κρίση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού. 

 

Τα παιδιά μου είναι σε διαφορετικά τμήματα λόγω ηλικιακής ομάδας. Μπορούν να είναι μαζί και πότε;

Τα αδέρφια ή άλλου είδους συγγένειας μεταξύ των παιδιών, δεν επιτρέπει την αλλαγή των κριτηρίων για το πρόγραμμα που τα αφορά. Ωστόσο εντός σχολείου τα παιδιά έχουν διάλειμμα που μπορούν να αλληλεπιδρούν. 

Όταν όλα τα τμήματα ακολουθούν την ίδια δραστηριότητα  π.χ. εκδρομή σε βουνό, επίσκεψη σε μουσείο, στη θάλασσα τα παιδιά΄έχουν πάντα  διαλείμματα (φαγητό, παιχνίδι)  και μπορούν να συνυπάρχουν με την επίβλεψη πάντα των εκπαιδευτικών.

 

Μπορεί το παιδί μου αν παρακολουθήσει δυο ή τρεις διαφορετικές εβδομάδες ή αν έρθει στην μέση μιας εβδομάδας;

Υπάρχει η δυνατότητα αυτή και οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν ώστε το παιδί αν νιώθει άνετα κάθε φορά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Image Gallery

Κοστολόγιο

Το Κόστος ανά εβδομάδα αφορά το ένα παιδί καθώς στα αδέρφια ή σε ομαδική εγγραφή υπάρχει μειωμένη τιμή.

Το ίδιο και για την προπληρωμή εβδομάδων συμμετοχής.

Επίσης εάν υπάρχει συμφωνία για επιπλέον πρόγραμμα εξατομικευμένης βοήθειας ενός παιδιού το κόστος είναι καθορισμένο και ενημερώνεται ο γονέας εκ των προτέρων ώστε να αναλάβει η Ομάδα Στήριξης του Σχολείου να φτιάξει την κατάλληλη υποστήριξη για τις δραστηριότητες εντός και εκτός Σχολείου.

Επικοινωνία

Εγγραφές – Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία στο τηλέφωνο: 210-96.16.626 καθώς και στο email: summercamp@eps.edu.gr 

Παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα summer camp του σχολείου μας.